torsdag 20 juni 2013

Övervattnat

Har övervattnat alla blommor så att dom klarar sig över midsommar utan min ömma omvårdnad. Jag älskar ALLA mina blommor och saknar dom när jag är borta från trädgården.

lördag 15 juni 2013

Bergspredikan?

Sitter här på berget med kaffe och tårta från gårdagen, ja jag fyllde hela 46 år då. Lugn? Tillställning med enbart familjen. Nu sitter jag i solen och blickar ut över mina rabatter till underbart fågelkvitter.

onsdag 5 juni 2013

Odla chili

Jag odlar bl.a den här chilin Pimento dístpletto.
Lite bra länkar till sidor om chili; Hm ska visst planteras om flera gånger i allt större krukor. Ökar en storlek i taget tills man har en på ca.10 liter. Går att odla på friland i mulljord gödslad med höns/naturgödsel.... ska hållas fuktig. Odla gärna i kvällssol, med andra ord inte så stark och varm sol.....
Uppdaterat! 130815
När chilin börjar fruktbildningen så ska den gödslas 1-2ggr/vecka med gödsel som har hög fosforhalt men lägre mängd kväve. (tomatgödsel passar bra)

Har alltid fullt upp och har glömt att uppgradera chiliplantorna...alltså plantera om till större kruka så idag har jag börjat med det. Bättre sent än aldrig *ler*.
Tar en liten paus för kaffelagning och för att leta större krukor.

Uppdaterat! 130815
Tag in chilin innan frosten! Vänj gärna den vid inomhuslivet precis som man gör på våren. Börja med att ta in på kvällen och ställa ut på morgonen.
Klipp ner inför vinterförvaringen inomhus. Ha som krukväxt. Ställer du den kallare än rumstemperatur så vattna sparsamt.

Uppdaterat! 130816
Gödsel
Naturgödsel, 3/4 vedaska samt 1 msk benmjöl per planta rekommenderas. Upprepa gödslingen från juli.