onsdag 27 november 2013

Mina rabatter

Ja såhär håller jag ordning på mina rabatter! Skriver upp vart allt är planterat och försöker uppdatera när nåt flyttas eller dör. Mina gröna bok som jag skriver i har vart borta i några veckor men nu har jag hittat den och håller på att uppdatera för fullt.

fredag 22 november 2013

Kämpar för att vårlökarna ska komma i jorden.

Börjar bli sent snart då det börjar med markfrost. Får snabba på lite för att få ner lökarna i jorden! Hur sent kan man då sätta dom? Här på Weibulls fick jag svar på mina undringar>
Köpte lite grann ;) på utförsäljningen nu på höstkanten....

måndag 18 november 2013

Trädgårdsväder

Mannen min fick hjälp av grannbarnen med veden och jag kunde i hyfsad lugn och ro plantera lite lökar samt rensa land. Fick senare hjälp av grävskopan/bärgaren (4:a årige sonen) att forsla bort ogräset.
Återstår ändå att få ner en hel del lökar.


måndag 11 november 2013

Mörker

För mörkt för att vara ute! Gjorde idag en skvätt sweet chili sås på 2 röda och en grön chili (med frön). Hackade i mindre bitar och fräste i lite olivolja. Hällde sedan på 1dl socker och 1/2-1 dl äppelcidervinäger lät det koka ihop ca. 5 minuter tills det började tjockna. Ställde åt sidan för att svalna. Provsmakade och det smakade okej, sött med lätt hetta.


lördag 9 november 2013

Önskelista 2013

  • Gullregn "Alp" går skära hårt!

Höstrusk...och regn

Nu är alla regnvattentunnorna tömda och vi har tagit bort en del av hängrännan och ska försöka sprida regnvattnet nån annanstans. Tyvärr fick jag inte vara ute så länge som jag ville då sonen blötte ner sig och även vart hungrig så det var bara att gå in och klä av honom samt göra pannkakor.
Efter maten så har jag skurit ner nästan alla mina chilisar som är på vinterhotell inomhus. Har burit ner alla gamla hinkar med jord och håller på att förpassa dom ut igen. Regnet öser ner så jag är inte så sugen på att gå ut igen. Tråkigt när helgvädret ska vara så trist. Har ju ingen som helst ork efter en arbetsdag *suck*.
Får sitta inne och drömma med tidningar, dvd och youtube filmer.
Kanske ska baka lite också??