söndag 31 maj 2015

Plantera tomater

Gräv ett djupt hål och lägg i ett fiskhuvud eller motsvarande mängd fiskrens. Alt.en näve fiskmjöl. Fördela ett par krossade aspirintabletter i hålet tillsammans med några krossade äggskal samt en näve benmjöl. Lägg i några nävar tomatgödsel. Lägg i lite maskbajs (kompostjord går säkert lika bra). Plocka bort bladen på plantan. Spara ca 4 på toppen och plantera nu plantan så att bladen är precis ovan jord. Vattna plantan med utspätt maskbajs/kompost=kompostte upprepade gånger under tillväxten. Täck jorden med flis etc.så att fukten stannar kvar.

onsdag 27 maj 2015

Sabotage

Idag har vi haft sabotage i odlingarna!
Sonen och en kompis har dragit upp jordgubbs och vitlöks plantor och slängt dom tillsammans med marktäckningen i en av mina vattentunnor. Efter en lååång jobbig dag på jobbet blev detta droppen 💧 som fick bägaren att rinna över idag.

Förra året gick flera ungar hit med byttor hemifrån och plockade mina jordgubbar 🍓 utan lov. Funderar på att spärra av trädgården.

fredag 15 maj 2015

Våran oxelhäck....

.....har fått nya strumpor. Vi har rensat 20 meter häck nu igår. Fullt med kirskål och packat med rötter. Har lagt på en markduk som har 20 års garanti och som vart 20 meter lång. På med täckbark och ack så vackert det blev. Ja visserligen är grönt också vackert men kirs sprider sig så. Funderade en och annan gång på att tillaga den när vi rensade eller att sälja, dom tar upp emot 600kr kilot i affärerna har jag läst.
Före arbetet och.....

Efteråt. Nu återstår att rensa häcken inifrån trädgården. Men allra viktigast var ju att göra fint utanför.

söndag 3 maj 2015

Vårrus

Idag har vi vart ute i trädgården hela dagen. Rensat, grillat, satt potatis samt byggt hinderbana. Som avslutning på en bra dag så har jag hittat min sekatör igen!! Lycka....