fredag 31 juli 2015

tisdag 28 juli 2015

Inne på tredje semester veckan nu

Har fått gjort mycket i trädgården trots allt regn. Framsidans gamla tvättstugerabatt är numera en uteplats.

Vi samlar vatten i en rund murarbalja och f.d syrénrabatt är numera dahlia rabatt.
Päronträdet är beskuret även toppen ;) .
På baksidan har vi snickrat ett litet trädgårdsskjul åt mina redskap, alldeles strax klart lite lister och målning kvar.

Tyvärr har vi inte prioriterat altan och växthusbyggena. Inte heller att komma iväg nånstans på en semestertripp.

onsdag 15 juli 2015

Heldag i trädgården

Sambon och jag har tömt vedförvaringarna vid jordgubbstrappan och flyttat dessa till planteringshörnan. Där blev det nu ett mysigt krypin. Sen baxade vi ner kärran som vart full med körsbärskubbar OCH fastnade!! Han fick hänga på kärran igen och dra loss sen koppla av så att vi kunde rulla in igen. Nät det var klart så var det bara att börja klyva och fylla på vedförvaringarna igen. Sonen lekte med kompisar som även fick hjälpa mig med att flisa i kompostkvarnen. Har fått röjt gamla grenar och börjat städa upp under studsmattan. Känner mig nöjd med dagen! Dags att åka och handla.

lördag 11 juli 2015

Den tuffa kampen

Mot sniglarna pågår. Nu är snigeleffekt inköpt i storpack och även nematoder som ikväll ska vattnas ut i dom mest ansatta odlingarna  samt i komposterna och andra snigeltäta områden.

söndag 5 juli 2015

Krukor och perenner

Det går att odla i allt! T.o.m i gamla chipspåsar. Jag stoppst ner perenner och ettåringar blandat i krukor och påsar och blir fin fint. Hostan i påsen har stått minst ett år och har klarat vintern fint.

lördag 4 juli 2015

Jordgubbstrappan

Nu är den vattnad. Har fått skydd för bären och blivit innätad.
Har smakat några goda röda bär som skatorna missat. Dom var jättegoda. Tyvärr är vitlöken som jag planterat hos gubbarna populär hos sniglarna.

Planerar

Sitter och uppdaterar mina växtscheman/ritningar. Håller på att gräva upp en del växter i paradlandet.